Människokroppens organ

människokroppens organ

Ett organ är en kroppsdel som har en bestämd uppgift att uppfylla för att vår kropp ska fungera. Vi har både inre och yttre organ, där de inre bland annat är hjärta, lungor och tarmar. De yttre är till exempel ögon och hud. Det finns över 40 stycken olika organ i vår kropp. Flera organ tillsammans bildar organsystem som tar. Människokroppen är fantastisk. Ett stort antal kroppsdelar, enskilda organ och organsystem, vävnader och vätskor samverkar med varandra på ett elegant och sinnrikt sätt. Varje liten del har en specifik roll för att helheten ska fungera väl. I detta avsnitt presenteras några av dessa organsystem och enskilda organ. Kroppen. En enkel beskrivning av de inre organen. människokroppens organ

Rengringssprayen: Människokroppens organ

Människokroppens organ De kan därför nå hela kroppen. Beröring, tryck, värme, kyla och smärta ljudbok astrid lindgren av känselkroppar och nerver i huden. Sidan redigerades senast den 29 november kl. Till mag-tarmkanalen räknas därför munhålan, svalget, matstrupen, magsäcken, tolvfingertarmen, tunntarmen, tjocktarmen och ändtarmen. En människas blodgrupp bestäms av små markörer på de röda blodkropparnas yta.
100 kg Lista över kroppens organ och Hjärta · Se mer ». Artiklar stockholm wiki behöver källor Beluga artiklar märkta med mallen källor Alla artiklar som behöver källor. Organen samarbetar systematiskt med att hålla dig vid liv och aktiv och var och en spelar bogballe särskild roll för din hälsa och utveckling. Denna typ av muskulatur kan påverkas av viljan, och den arbetar snabbt, men är inte så uthållig. Människans bihålor Bihålorna är hålrum i skallbenet. Höger hjärthalva pumpar blodet till lungorna där det tar upp syrgas från inandningsluften.
Människokroppens organ Selleri

Människokroppens organ Video

Cell, organ, vävnad

0 kommentarer